Actualitatea misiunii

Activități de celebrare a Zilei Naționale a României 2018 în provincia Ciudad Real

În continuarea evenimentelor de marcare a Centenarului Marii Uniri, duminică, 25 noiembrie 2018, doamna consul Doina Boblea, șeful oficiului consular, a participat la Sfânta Liturghie oficiată în Parohia ortodoxă română Alcázar de San Juan de către părintele paroh Ioan Mihai Achim împreună cu un sobor de preoți format din membri ai Coralei Sfântul Mina a Protopopiatului Sloboziei. Enoriașii prezenți au trăit momente unice la săvârșirea Sfintei Liturghii, fiind profund emoționați de răspunsurile liturgice asigurate de ceilalți membri ai Coralei Sf. Mina.

La finalul Slujbei, Corala Sf. Mina, sub îndrumarea părintelui profesor Cătălin Stanciu, a oferit enoriașilor prezenți clipe de mare bucurie sufletească, prin susținerea unui concert de muzică religioasă și colinde tradiționale ce au sensibilizat și înălțat inimile credincioșilor români, aducându-le pe chip lacrimi de bucurie, dor de neam și de țara natală.

Părintele profesor Cătălin Stanciu, dirijorul Coralei Sf. Mina, a mulțumit părintelui paroh Ioan Mihai Achim pentru frumoasa primire și a transmis credincioșilor prezenți un mesaj de încurajare, pace și liniște sufletească, îndemnându-i să fie aproape de preotul paroh Ioan Mihai Achim și să îl sprijine în înalta sa misiune de a construi biserica românească în Alcázar de San Juan care, în prezent, se află în fază de proiect. A accentuat intensitatea sentimentului de bucurie pe care l-au avut la aflarea veștii că vor sluji în Parohia al cărei hram poartă numele Sfântului Mare Mucenic Mina. Părintele s-a arătat încântat de numărul mare de credincioși veniți să participe la Sfânta liturghie în fața cărora membrii Coralei Sf. Mina le-au adus din România bucuria cântecelor bisericești, patriotice și folclorice.

Doamna consul Doina Boblea a mulțumit Coralei Sf. Mina pentru efortul considerabil pe care l-au făcut pentru efectuarea deplasării la Ciudad Real, pentru prestația artistică impecabilă ce a adus bucurie și credință reînnoită în inimile credincioșilor aflați la mii de kilometri distanță de țara natală. A mulțumit părintelui paroh Ioan Mihai Achim și credincioșilor pentru primirea extrem de caldă făcută membrilor Coralei Sf. Mina.

La rândul său, părintele paroh Ioan Mihai Achim a mulțumit membrilor Coralei Sf. Mina pentru prezența acestora în mijlocul comunității române, subliniind importanța vizitei Coralei într-un moment de mare sărbătoare pentru poporul român, aniversarea Centenarului Marii Uniri. A adăugat că atât el, cât și credincioșii din Parohia sa, au trăit momente unice în timpul săvârșirii Sfintei Liturghii și datorită Coralei care a acompaniat ceremonia religioasă cu răspunsuri liturgice. Părintele paroh a afirmat că înaintașii noștri ar fi mândri să vadă cât de uniți au rămas românii acum, la 100 de ani de la Marea Unire.

 

 

 

 

 

 

 

Activități de celebrare a Zilei Naționale a României 2018 în provincia Ciudad Real - Tomelloso

28.11.2018

La data de 25 noiembrie 2018, înainte de a încheia vizita în Spania, membrii Coralei Sf. Mina s-au deplasat în localitatea Tomelloso pentru a participa la evenimentul…

Activități de celebrare a Zilei Naționale a României 2018 în provincia Ciudad Real

28.11.2018

În continuarea evenimentelor de marcare a Centenarului Marii Uniri, duminică, 25 noiembrie 2018, doamna consul Doina Boblea, șeful oficiului consular, a participat la…

Ziua Națională a României 2018 - Ciudad Real

27.11.2018

La data de 24 noiembrie 2018, oficiul consular a organizat, la Hotelul Doña Carlota din Ciudad Real, provincia Ciudad Real, un eveniment de marcare a Zilei Naționale a…