Actualitatea misiunii

Ziua Națională a României 2018 - Ciudad Real

La data de 24 noiembrie 2018, oficiul consular a organizat, la Hotelul Doña Carlota din Ciudad Real, provincia Ciudad Real, un eveniment de marcare a Zilei Naționale a României, ce a cuprins un concert extraordinar susținut de Corala Sfântul Mina a Protopopiatului Sloboziei, județul Ialomița, urmat de o recepție oferită de către Consulat reprezentanților autorităților spaniole și ai comunității române.

Concertul excepțional susținut de Corala Sf. Mina dirijată de preot profesor Cătălin Stanciu a inclus valoroase piese folclorice și patriotice, precum și o selecție de colinde românești. Spectacolul a impresionat întreaga audiență prin calitatea excepțională a interpretării artistice și prin selecția pieselor muzicale folclorice și patriotice din care a vibrat puternic spiritul românesc.

Dirijorul Coralei Sf. Mina, preot profesor Cătălin Stanciu, a reușit, grație prezentărilor făcute înaintea fiecărei piese muzicale, să aducă un farmec aparte și să creeze o puternică legătură emoțională cu publicul spectator. Prestația plină de talent, sensibilitate și originalitate a membrilor Coralei Sf. Mina a emoționat atât invitații români, cât și pe cei spanioli, fiind răsplătită cu îndelungi aplauze și ovaționări furtunoase.

Adresăm felicitări tuturor membrilor Coralei Sf. Mina care, prin cântecele interpretate, au pus în valoare frumusețea tradițiilor și bogăția culturală a țării noastre, onorând, astfel, cu demnitate și mândrie națională, Centenarul Marii Uniri.

Totodată, adresăm mulțumiri speciale pentru sprijinul acordat în organizarea acestui concert de înaltă ținută artistică Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatului Sloboziei și dirijorului Coralei Sf. Mina, preot profesor Cătălin Stanciu.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

 

Activități de celebrare a Zilei Naționale a României 2018 în provincia Ciudad Real - Tomelloso

28.11.2018

La data de 25 noiembrie 2018, înainte de a încheia vizita în Spania, membrii Coralei Sf. Mina s-au deplasat în localitatea Tomelloso pentru a participa la evenimentul…

Activități de celebrare a Zilei Naționale a României 2018 în provincia Ciudad Real

28.11.2018

În continuarea evenimentelor de marcare a Centenarului Marii Uniri, duminică, 25 noiembrie 2018, doamna consul Doina Boblea, șeful oficiului consular, a participat la…

Ziua Națională a României 2018 - Ciudad Real

27.11.2018

La data de 24 noiembrie 2018, oficiul consular a organizat, la Hotelul Doña Carlota din Ciudad Real, provincia Ciudad Real, un eveniment de marcare a Zilei Naționale a…